dijous, 22 de novembre del 2012

SANTA CECÍLIA "CIENTÍFICA"

   Avui dia 22 de novembre de 2012 és la festivitat de Santa Cecília, la patrona de la Música i a més a més, durant tota aquesta setmana també se celebra la Setmana de la Ciència. D'aquesta manera, hem volgut unir les dos disciplines i hem constuit un instrument, pensant en la millora manera de fer-ho. Us ho expliquem: 

   Hem construit unes maraques amb una ampolla de plàstic, pedretes i cinta aïllant i gomets per decorar-les, però primer hem reflexionat quina quantitat de pedres era la més adequada per a què la maraca pogués sonar millor. Han sortit diferents hipòtesis:
  1. Ampolla plena, així sonarà més fort i millor (deien alguns).
  2. Ampolla mig plena, així sonarà ni fort ni fluix, molt bé (apuntaven uns altres).
  3. Ampolla amb un parell de dits de pedretes, no pesarà i sonarà molt bé (afegien la resta).
   La millor manera d'escollir l'opció correcta, és fer la comprovació i per això tres alumnes han omplert les seves ampolles segons hem convingut. Les han fet sonar i...

   La millor opció per consens ha estat omplir l'ampolla amb un parell de dits de pedretes, perquè no pesa gaire i sona millor (alguns s'han sorprès de què una ampolla plena fins dalt de pedretes no sona!).
   Després hem fet una fitxa recordatori del material que hem utilitzat i el procès que hem seguit i ara, a l'àrea de Plàstica, amb cinta aïllant i gomets es decoraran les maraques i se les podran emportar cap a casa. 

                 Hem estat uns músics científics genials!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada